Yılın Rengi

A/W 24/25 Ana Renkleri WGSN ve Coloro’dan Geldi

Her yıl heyecanla beklenen yılın trend renkleri konusunda ilk bilgi WGSN ve Coloro’dan geldi. A/W 24/25 için ana renkleri sunan WGSN ve Coloro odak olarak refah, yaratıcılık, çevre ve teknolojiyi ele aldı. Apricot Crush, Intense Rust, Midnight Plum, Sustainted Gray,  ve Cool Matcha A/W 24/25 için ana olarak adlandırıldı.

WGSN tarafından 2024 yılının rengi olarak nitelenen Apricot Crush renginin 2023-2024 Sonbahar-Kış sezonunda piyasaya hakim olması öngörülüyor. Onarıcı, canlandırıcı ve enerji verici nitelikleri ile seçilen Apricot Crush renginin çoktan moda dünyasında yerini aldığı bilgisi WGSN tarafından paylaşıldı.

Geleceğe dair belirsizlikler ve olumsuz düşünceler ile boğuşulan bu dönemde Apricot Crush renginin tüketiciler için dengeleyici bir unsur olacağı öngörülüyor.  WGSN Renk Stratejisti Clare Smith’e göre; bu temel renkler istikrar, gerçeklerden kaçma ve restorasyon ihtiyacını yansıtıyor. Ayrıca Smith bu tonların mükemmel bir uyum içinde kullanılabildiğini ve birlikte kombinlendiklerinde tamamlayıcı bir palet oluşturabildiklerini belirtiyor.






2024 Yılının Rengi Apricot Crush

A/W 23/24 rengi olarak, onarıcı özelliği ile Apricot Crush işaret edildi. Tüketici ve tasarım trend tahmin ajansı WGSN ve WGSN’nin “Renklerin geleceği konusundaki küresel otoritesi” Coloro tarafından yılın rengi olarak açıklanan bu renk gardroplarımızı ele geçirecek gibi görünüyor.

Coloro genel müdürü Sansan Chen, tüm cinsiyetleri kapsaması ve mevsimler arası esnekliği ile turuncunun ana renk olarak ivme kazanması ve bu ivmeyi sürdürmesinin heyecan verici olduğunu belirtti.






Belirlenen Ana Renkler Neler Hissettiriyor?

Intense Rust; özgünlüğü, sessiz lüksü ifade eder. Sıcaklı ve sakin dokularla dolu bu renk toprağı anımsatır.
Midnight Plum; siyaha yakın tonlu koyu bir mor olan bu renk gotik, yeraltı hisler ve karanlığı kucaklar. Gerçeklerden kaçmaya yönelen tüketici arzularını uyum sağlar.
Sustainted Gray; pratikliği ve güvenilirliği temsil eder.
Cool Matcha; yatıştırıcı ve sakinleştirici bir renktir. Tüketicileri endişe ve stresten uzaklaştırırken huzur verir.

Bu bilgiler WGSN web sitesinden alınmıştır.